Anadolu Universiteti Rektoru Prof. Dr. Naci Gündoğan Azərbaycandan distant təhsil alan tələbələrini yeni tədris ili münasibətilə təbrik etmişdir

Tarih: 
12/05/2016 - 19:00

Anadolu  Universiteti  Azərbaycan  Proqramlarından distant  formada təhsil alan tələbələr üçün 1 dekabr  tədris ilinin başlandığı gündür. Anadolu Universitetinə yeni qəbul olmuş və  yuxarı  kurs tələbələri həyəcan və maraqla dərs ilinin başlaması üçün ənənəvi olaraq Anadolu Universiteti Rektoru  Prof. Dr. Naci Gündoğanın açılış nitqini səbirsizliklə gözləyirdilər. Videokonferans bağlantısı vasitəsilə təşkil olunan tədbirdə Eskişehir studiyasından Anadolu Universiteti Rektoru Prof.Dr. Naci Gündoğan və  AÖF dekan müavini Yrd. Doç. Dr. Sinan Aydın, Azərbaycandan  4 salon, Bakıdan 3, Gəncədən isə 1 salon olmaqla 300-ə yaxın tələbə görüşə qatılmışdılar.
          Anadolu  Universiteti  Azərbaycan Proqramlarının Koordinatoru Azər Hətəmov  ilk əvvəl, Anadolu Universitetinə yeni qəbul olmuş tələbələri  təbrik  etmiş, bütün  tələblərə  yeni  dərs ilində uğurlar diləmişdir.  Daha  sonra  Koordinator Azər Hətəmov sözü,  canlı videokonferans bağlantısı ilə Azərbaycandakı tələbələri ilə görüşə gələn Anadolu Universiteti Rektoru Prof.Dr. Naci Gündoğana  vermişdir,  rektorun  çıxışını sizlərə olduğu kimi təqdim edirik:  “Öncelikle Azerbaycan , Bakü ve Gencede bulunan her kesi  selamlıyorum, Anadolu Universitesini kazanan yeni öğrencilerimizi tebrik ediyorum, hayırlı dersler, başarılı notlar bekliyorum.
          Ben  burdan  öğrencilerimize Türkiyede olan bazı olayları anlatmak isterim, Türkiye dünyanın yükselen değeridir ve bir çok güçleri  bunu engellemekde aktivdirler, o yüzden tüm dikkatlar şu an Türkiyenin üzerinde. 15 Temmuz darbe olayları  Türkiyenin yükselen değerini haincesine  mahv  etmeye  yönelik  dönemlerdi. Fakat  Türk halkı milletine, Cumhurbaşkanına, demokrasiye sahip çıktı. Tarihboyu türk halkı kimseye diz çökmedi ve hiç bir zamanda çökmeyecek.
          Azerbaycandan  bakıldığında  Türkiyenin bir görüntüsü var, Azerbaycan  her zaman Türkiyenin  yanında oldu.  Dost kara günde belli olur.  Güçlü olunca insanın etrafında kalabalık olur, ama zayıf olunca sadece gerçek arkadaşların yanında kalır. 15 temmuz  darbe  olayları zamanı  Türkiyeni ilk arayan yine Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev oldu.  Türkiye Avrupa Birliyine üye ola bilecek bir nitelikde devletdir, fakat bazı sebeplerden AB üye yapmıyorlar. Siz 15 Temmuz  Darbe olaylarında Türkiye için çıkıp konuşan her hangi  bir Avrupa ülkesi gördünüzmü? Hiç bir Avrupa  ülkesi  Türkiyeye  destek  olmadı.  Ama Azerbaycan  her zaman Türkiyenin yanında oldu. Tabii ki de, Türkiye de her konuda, özellikle de, Karabağ konusunda Azerbaycanın her zaman yanında olacaktır. Bir zamanlar Atatürk’ün dile getirdiği “Azerbaycan’ın sevinci bizim sevincimiz, kederi bizim kederimizdir”  ben eminim ki, Türkiyenin de sevinci ve kederi Azerbaycanındır. Son dört ayda Türkiyede olup bitenleri öğrencilerimize anlatmak istedim.
          Anadolu Universitesi olarak, biz  2009 yılından itibaren Azerbaycanda  Programlar açmakla, azerbaycan türklerine eğitim vermekle 2017 yılına kadar son derece başarıyla yürümekteyik. Uluslararası  bir  alanda tüm devletler arası  ilişkilerde menfeat vardır ama Azerbaycan ve Türkiye arasında menfeat  ilişkileri  değil kardeşlik ilişkileri vardır. Azerbaycanda bulunma sebebimiz bu kardeşlik ilişkilerimizidir.  Azerbaycanın  Ulu Önderi Haydar Aliyevin Azerbaycan’la Türkiye’nin  “Bir millet, iki devlet” politikasını yürütmekdeyik. Değerli öğrencilerimizin  bunu özellikle bilmesini isterdim.  Anadolu Universitesi  dünyanın her  noktasında vardır – Batı Avrupa Programları: Almanya, İngiltere, Fransa, İsviçre, Avusturya, Belçika, Niderland, Balkan ülkeleri – Kosova, Makedonya, Arnavutluk, Bosno – Hersek  ve  en  son  Kuzey Amerika Programlarını açdık. Ve altını çizerek söylemek isterim ki, siz Anadolu  Universitesinde Azerbaycandan eğitim alan öğrenciler olarak çok şanslısınız çünki, Anadolu Universitesinin  dünyanın  hiç  bir  ülkesindeki  bürosunda, Azerbaycandakı mevcut olan  geniş imkanlar yoktur. Amacımız size nitelikli eğitim vermek.
          Yeni ve diğer öğrencilerimizin eğitim yılını tekrar kutluyor ve derslerinde başarılı olup, türk milletini, Azerbaycan ve Türkiyeni temsil     eden başarılı birileri  olmalarınızı isteriz. Açıköğretim Sistemi öğrencilerine büyük fırsatlar sunmakda, bu fırsatları değerlendirin.
          Tutkulu bir Azerbaycan aşığı olan, Azerbaycanda Anadolu Universitesinin taraftaşlığını  yapan  ATİB başkanı sayın  Cemal Yangına ve her zaman öğrencilerle yakından  ilgilenen Anadolu Universitesi Azerbaycan Programları Koordinatörü Azer Hatemova kendi adıma çok teşekkür ediyorum.”
          Anadolu Universiteti Prof.Dr. Naci Gündoğanın çıxışından sonra Koordinator Azər Hətəmov, Rektora Azərbaycanda tələbələr üçün yaradılmış bütün imkanlara görə tələbələr adından öz dərin təşəkkürünü bildirmişdir.
          Tədbirdə tələbələrdən Mətanət Bədirova, Aytən Mədətzadə və Elcan Əlizadə Azərbaycanda yaradılmış distant təhsil imkanlarına görə, Rektor Prof. Naci Gündoğana və onlarla hər zaman diqqətlə, qayğı ilə maraqlanan Koordinator Azər Hətəmova bütün tələbələr adından  təşəkkür və minnətdarlıqlarını bildirmişlər.

Rəylər:

No comments available.