Prof. Dr. Erhan Eroğlu Bakü’de Anadolu Üniversitesi “Azerbaycan Programları” öğrencilerine seminer verdi.

Tarih: 
20/02/2015 - 20:30

Anadolu Üniversitesi Azerbaycan Programları öğrencileri Güz dönemi Dönem Sonu sınavından bir gün önce, Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof.Dr. Erhan Eroğlu ile Bakü’de, “R.Behbudov adına Mahnı Teatrı“nda,  20 Şubat tarihinde  seminer zamanı  görüştüler.
Seminerin açılış konuşmasını Anadolu Üniversitesi Azerbaycan Programları Koordinatoru Sayın Azer Hatemov yaptı. Konuşmasında, Anadolu Üniversitesinin desteği, öğrencilere sunulan hizmetten bahseden koordinatör, Prof.Dr. Erhan Eroğlu hakkında da bilgi verdi ve öğrencilere bu seminerin önemini dile getirdi.
Ardından, sahneye, Azerbaycan Türkiye İş Adamları Birliği (ATİB) başkanı Sayın Cemal Yangın davet olundu. Anadolu Üniversitesi`ni Açıköğretim sistemi ile okuyan öğrencilerin sayısının  2 milyona yakın olduğunu ve çoğunlukla çalışan insanlardan oluştuğunu belirtti. Açıköğretimin öğrencilere sağladığı avantajlardan bahsetti ve Azerbaycan Türkiye İş Adamları Birliği (ATİB) olarak öğrencilere her türlü desteği sunmaktan üşenmeyeceklerini söğledi.
Daha sonra ise sahneye, konuyu anlatım tarzının farklılığı ile Türkiye`de sevilen ve kamu ve özel birçok kurumda hizmetiçi eğitim seminerlerine katılarak Anadolu Üniversitesi`ni başarıyla temsil eden Prof. Dr. Erhan Eroğlu sahneye davet edildi.
Prof.Dr. Erhan Eroğlu`nun anlattığı ve aslında hayatın içinden olan örnekler, hikaye ve fıkralarla yaptığı sunumu sırasında yaklaşık 300 öğrencinin bulunduğu salondan alkış sesleri eksilmedi. Ev ve iş ortamında, arkadaş çevrenizde başarılı olmanın iyi iletişim gerektirdiğini, etkili iletişim (anlayış, hoşgörü, yorum ve b.) için ise, eğitimin şart olduğunu ve eğitimin önemini insanın zamanla anladığını birkaç kez vurguladı. Zamanın çok hızlı geçtiğini söyleyen Prof.Dr. Erhan Eroğlu, sunumuna “İnsan ömrü tuvalet kağıdı gibidir, üzerindeki kağıt azaldıkça rulo çok daha hızlı döner“ diyerek devam etti. İletişimi iyi ve kötü olanların ayırımını MOKS şifrelemesi sayesinde ayırdığını dile getiren Eroğlu, MOKS’un açılımını, motivasyonu oluştur, katılımı sağla şeklinde kullananların iletişiminin iyi olduğunu, fakat  bazılarının bu kısaltmayı meşe odunu, kızılcık sopası şeklinde okuduğunu ve bu gruptan insanların da iletişiminin kötü olduğunun altını çizdi. İletişimde kaliteyi tutturmanın, kendimize verdiğimiz değeri başkasına da verirsek sağlanacağını da sözlerine ekledi. “Bazı deyimler var ki, keşke onlar ters şekilde olunsaydı“ diyen Eroğlu, “Açtım ağzımı, yumdum gözümü“ deyimini örnek vererek iyi ve etkili iletişimde “Yumdum ağzımı, açtım gözümü“ şeklinde olması gerektiğini söyledi.
Malumunuz üzere,  Anadolu Üniversitesi her dönem başarılı olan öğrencilerine  Onur ve Yüksek Onur Belgeleri  tesis etmektedir. Seminerde öğrenciler arasında başarılı olanlara da belgeleri takdim edildi.
Öğrencilerin çok memnun ayrıldığı bu seminerin sonunda yaşam planlamasında hayallerin büyük önem teşkil ettiğini vurgulayan Eroğlu, hayaller biterse hayatın da biteceğini ifade etti. Eroğlu, hayal ile gerçek arasındaki en temel farkın eylem olduğunu, amaçlara ulaşabilmek için eyleme geçmek gerektiğini bildirdi ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi

Rəylər:

No comments available.